Siirry sisältöön
Haku

Varsinais-Suomen kiertotalousratkaisuja esillä Maailman kiertotalousfoorumissa

Kiertotalouden edelläkävijämaa Suomi on näyttävästi mukana huhtikuun puolivälissä järjestettävässä Maailman kiertotalousfoorumissa (World Circular Economy Forum, WCEF). Suomi tuo foorumissa esille uusia kiertotalousinnovaatioita ja yhteistyömalleja. Varsinais-Suomen liitto ja alueella tekstiilien kiertotalouden parissa toimiva Rester Oy ovat mukana kiertotalouden superviikolla. Myös Lounais-Suomen jätehuolto osallistuu videon ja julkaisun muodossa tapahtumaan.

Päättäjille, asiantuntijoille ja sijoittajille suunnattu kiertotalousfoorumi on alansa suurimpia tapahtumia. Sitran järjestämä foorumi järjestetään 15.–18.4.2024 Brysselissä. Foorumia ja siihen liittyviä tapahtumia voi seurata myös etänä.

Työkaluja kiertotalousmurrokseen

Kiertotalouden menestystekijät ja julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö ovat Suomen aiheina pohjoismaista kiertotalousosaamista esiin nostavassa Nordic Circular Hotspotin kiihdyttämösessiossa The winning concept for circularity: public-private partnership”keskiviikkona 17. huhtikuuta.

Suomessa kaupungit, kunnat ja maakunnat toimivat innovaatioalustoina ja tukevat uusia kiertotalouden ratkaisuja muun muassa maankäytössä ja luomalla uusia markkinoita. Myös alueelliset kehittämisyhtiöt luovat pohjaa kiertotaloudelle ja alueelliselle yritysyhteistyölle.

Kiihdyttämösessiossa kuullaan alueiden ja yritysten esimerkkejä innovatiivisista kiertotalousratkaisuista, jotka on toteutettu julkisen ja yksityisen sektorin tiiviissä yhteistyössä. Kiihdyttämösessiossa tekstiilien kiertotalousosaamisesta on puhumassa yritystekstiilien kierrätysratkaisuja tarjoavan varsinaissuomalaisen Rester Oy:n toimitusjohtaja Joachim Colliander.

Osallistuminen kiihdyttämösessioon on mahdollista niin paikan päällä Brysselissä kuin etänäkin. Suomen ohjelmaosuus järjestetään keskiviikkona 17. huhtikuuta Keski-Euroopan aikaa klo 14.45–16.00, Suomen aikaa klo 15.45–17.00.

Lue sessiosta lisää Nordic Circular Hotspotin sivuilla

Suomen messuosasto kutsuu tutustumaan innovaatioihin ja yhteistyöhön

Kiertotalousfoorumissa Suomen messuosaston teemana on ”Local Solutions Are Born Here”. Messuosasto tarjoaa mahdollisuuden tutustua kiertotalouden innovaatioihin ja rakentaa yhteistyötä suomalaisten toimijoiden kanssa.

Osastolla esitellään muun muassa kiertotalouden liiketoimintaratkaisuja, julkisen sektorin roolia kiertotalousmurroksessa, innovaatioekosysteemejä ja materiaalien käytön murrosta. Kiertotalousinnovaatioitaan messuosastolla esittelevät Aircohol, Borealis, Carbofex, Carbonaide, Emmy, Make a BIM, Niimaar, Rester, Twice, Verte ja Wastewise Group. Rester Oy:n lisäksi Varsinais-Suomesta ponnistavia tekstiilien kiertotalouden innovaatioita esittelee WCEF:ssä videon ja julkaisun muodossa myös Lounais-Suomen Jätehuolto. Video on koottu Suomen WCEF2024-messuosastolle Uudenmaan liiton ja yhteistyökumppaneiden yhteistyönä.

– Tervetuloa tutustumaan Suomen osaamiseen ja ratkaisuihin messuosastollemme. Erityisesti odotamme kiertotaloushankkeita ja -yrityksiä kartoittamaan yhteistyömahdollisuuksia, toteaa Suomen kiertotalouden ja vihreän siirtymän suurlähettiläs Anne Vasara.

Suomen messuosaston ja kiihdyttämösession ohjelma on suunniteltu yhteistyössä ulkoministeriön, ympäristöministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Business Finlandin, Teknologian tutkimuskeskus VTT:n, kehitysyhtiö Posintran, Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen liiton sekä Business Tampereen, Kiertotalous Pirkanmaan, Turun Ammattikorkeakoulun, Turun kaupungin ja Paimion kaupungin kanssa.