Siirry sisältöön
Haku

Maakuntahallitus perustaa teollisuuden rakennemuutosryhmän Varsinais-Suomeen

Kaksi miestä työskentelee auton korin ääressä autotehtaalla

Maakuntahallitus päätti tänään kokouksessaan perustaa Varsinais-Suomeen teollisuuden rakennemuutosryhmän. Ryhmän puheenjohtajana toimii maakuntahallituksen puheenjohtaja Ville Valkonen.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaan henkilöstöä koskevien muutosneuvottelujen tuloksena yhtiö tekee muutoksia toimenkuviin,​ käynnistää toistaiseksi voimassa olevia lomautusjärjestelyjä sekä irtisanoo työsopimuksia. Vähennystarve on noin tuhat työntekijää. Muutosneuvotteluissa käsitelty sopeutustarve ei koske yrityksen akkuliiketoimintoja.

Varsinais-​Suomessa toimii jo Turun seudun työllisyyden edistämisen kuntakokeilu. Mukana kokeilussa ovat Turku,​ Uusikaupunki,​ Laitila,​ Paimio ja Sauvo. Tilannekuvan ja riittävän laajan toimijajoukon muodostamiseksi on perusteltua koota laajempi rakennemuutosryhmä. Keskeisessä roolissa ryhmässä ovat mm. Valmet Automotive,​ muut palveluyritykset,​ kunnat,​ TE-​toimisto,​ ELY-​keskus,​ työ-​ ja elinkeinoministeriö,​ maakunnan liitto,​ koulutuksen järjestäjät,​ alueelliset kehittämisyhtiöt sekä työmarkkina-​ ja elinkeinojärjestöt. Muutosneuvotteluiden suorat vaikutuksen kohdistuvat Varsinais-​Suomen lisäksi Satakuntaan.

Rakennemuutosryhmän toiminta on tarkoitus käynnistää välittömästi. Ryhmän ensimmäinen tavoite on riittävän laajan tilannekuvan luominen ja eri toimijoiden roolien tunnistaminen. Ryhmä laatii toimenpidesuunnitelman yhteistyössä Turun seudun työllisyyden kuntakokeilu -​ohjausryhmän kanssa.

Kuva: Valmet Automotive

Lisätietoja:

Kaksi miestä työskentelee auton korin ääressä autotehtaalla

Maakuntahallitus perustaa teollisuuden rakennemuutosryhmän Varsinais-Suomeen

Petteri Partanen

Petteri Partanen

elinkeinopäällikkö

+358 40 776 0630