Siirry sisältöön
Haku

Maakuntahallitus 14.11.2022

Keltaiset tammen lehdet nurmikolla

We Make Transition! -hankkessa tuetaan kansalaisyhteiskunnan ja julkisen sektorin yhteistyötä siirtymässä kohti ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää tulevaisuutta

WE MAKE TRANSITION! -​hankkeen tavoitteena on vahvistaa yhteiskunnan sopeutumis-​ ja palautumiskykyä erityisesti tukemalla kansalaisyhteiskunnan ja julkisen sektorin yhteistyötä siirtymässä kohti ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää tulevaisuutta. Hankkeessa hyödynnetään murrosareenatyöskentelyä,​ jonka avulla tunnistetaan siirtymään liittyviä tarpeita Itämeren alueella ja paikallisesti,​ tuetaan yhteiskehittämistä,​ sekä kokeillaan yhteisöistä ja asukkaista lähteviä aloitteita.  

Kolmivuotisen hankkeen (2023-2025) budjetti on 3.2 miljoonaa euroa ja sille on myönnetty rahoitus Interreg Baltic Sea Region- ohjelmasta. Hankkeeseen osallistuvat partnerit ovat: Suomen Itämeri-​instituutti (pääpartneri);​ Pirkanmaan liitto;​ Uudenmaan liitto;​ Varsinais-​Suomen liitto;​ Green Tiger,​ Viro;​ Foundation for Science and Liberal Arts Domus Dorpatensis,​ Viro;​ Social Innovation Centre,​ Latvia;​ Vidzeme Planning Region,​ Latvia;​ Baltic Institute of European and Regional Affairs (Biser),​ Puola;​ Gdynia municipality,​ Puola;​ Trøndelag County Authority,​ Norja;​ ja University of Bremen,​ Institute Labour and Economy,​ Saksa.

Varsinais-​Suomen liitto toteuttaa paikallisen murrosareenatyöskentelyn pilotit Kemiönsaaressa ja Uudessakaupungissa,​ jotka ovat hankkeen liitännäisjäseniä yhdessä Varsinais-​Suomen Kylät ry:n ja Ukipolis Oy:n kanssa.

Hanke toteuttaa osaltaan voimassa olevan Varsinais-Suomen maakuntastrategian toimenpiteitä etenkin vihreään siirtymään ja osallisuuteen liittyen.

Lisätietoja:

Salla-Maria Lauttamäki

kehittämispäällikkö

+358 40 520 0761


Muita maakuntahallituksen käsittelemiä asioita

Maakuntahallitus mm. lausui kansallisen metsästrategian luonnoksesta, lähetti liiton talousarvion 2023 ja taloussuunnitelman 2023-2025 hyväksyttäväksi maakuntavaltuustoon, sekä käsitteli vastaukset perussuomalaisten valtuustoryhmän aloitteisiin. Aloitteista toinen koski maakunnan mahdollisuuksia edistää työllistymistä, ja toinen ehdotusta Helsingin junan pysähtymisestä Paimiossa. Maakuntahallitus päätti esittää maakuntavaltuustolle, että se pitää vastauksia riittävinä ja että aloitteet on loppuun käsitelty.