Siirry sisältöön
Haku

Hae vaikuttajakouluun!

Iso joukko nuoria ryhmäkuvassa Euroopan komission rakennuksen edessä Brysselissä

Hei nuori, oletko kiinnostunut vaikuttamisesta ja politiikasta? Tai haluatko ymmärtää paremmin yhteiskuntaamme ja päätöksentekoa. Hae nyt mukaan varsinaissuomalaisille nuorille suunnattuun vaikuttajakouluun!

Varsinais-Suomen liitto käynnistää jo seitsemännen kerran nuorille suunnatun vaikuttajakoulun. Vaikuttajakoulu on nuorten verkostoitumisalusta, jossa kurkistamme läheltä päätöksenteon kulisseihin sekä erilaisten lobbareiden, järjestöjen ja median tekemisiin. Osallistumalla saat ainutlaatuisen mahdollisuuden tavata kokeneita valtiomiehiä ja -naisia, nuoria päättäjiä ja muita vaikuttajia. Samalla kerrytät ymmärrystä päätöksenteosta erilaisista näkökulmista.

Vaikuttajakoulu on osa maakunnan liiton edunvalvontatoimintaa. Tavoitteemme on madaltaa nuoren kynnystä ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja kannustaa vaikuttajan uralle.

Maakuntajohtaja Kari Häkämies

Poliittinen toiminta ei nuorten ihmisten keskuudessa ole niin suosittua, kuin sen soisi olevan. Ajatuksena onkin ollut eräänlainen ministerikoulu. Haluamme, että Varsinais-Suomesta nousee jatkossakin vaikutusvaltaisia päättäjiä aina valtioneuvostoon asti.

Vaikuttajakoulu on suunnattu toisen asteen opiskelijoille, välivuosiaan viettäville tai juuri korkeakouluopintonsa aloittaneille nuorille. Ohjelma käynnistyy syyskuussa 2023 ja päättyy toukokuussa 2024. Vaikuttajakoulu kestää yhden lukuvuoden, ja koulutusta on vähintään kerran kuukaudessa.

Osallistujilla on mahdollisuus vaikuttaa ohjelman sisältöön, ja annamme tarvittaessa oppilaitokselle poissaolosta todistuksen. Jatkossa myös Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat voivat saada vaikuttajakoulusta opintosuorituksen sopimalla oppilaitoksen kanssa. Myös muille kuin Turun AMK:n opiskelijoille pisteytys on mahdollinen ammattikorkeakoulun kautta.  Koulutus on osallistujalle maksutonta.

Aiemmissa vaikuttajakouluissa on mm:


HAKU 31.8.2023 MENNESSÄ

Mukaan vaikuttajakoulun vuosikurssille 2023–2024 voi hakea täyttämällä hakulomakkeen. Koulutukseen osallistumiselle ei ole vaatimusta aiemmasta kokemuksesta, vaan osallistujat valitaan nuoren oman kiinnostuksen ja motivaation perusteella.

Malla Rannikko-Laine

Malla Rannikko-Laine

vt. edunvalvontajohtaja

+ 358 40 721 3429